Τα έξι καλύτερα είδη επιχειρήσεων που μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας!

Career

06/06/2019

Η εκκίνηση μιας νέας επιχείρησης δεν είναι ένα μικρό καθήκον.

Το 20% των μικρών επιχειρήσεων έχουν αποσυρθεί από τον πρώτο τους χρόνο, εν μέρει επειδή δεν βρήκαν τη σωστή θέση στη βιομηχανία τους.
Αυτές οι έξι βιομηχανίες - μεταξύ των οποίων η υγεία, η προσωπική διατροφή και η μεταφορά - προσφέρουν ένα ιδανικό κλίμα για τις μικρές επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν.

Σύμφωνα με μια έκθεση της ιστοσελίδας Fundera, αυτοί οι τομείς - οι μικρομεταφορές, η υγεία, τα φορτηγά με τρόφιμα, η προσωπική άσκηση, η διατροφή και η λιανική πώληση - συγκαταλέγονται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων.


Μικρομεταφορές
Οι μικρομεταφορές είναι ακριβώς αυτό που καταλάβατε: οχήματα που χρησιμοποιούνται για προσωπική μεταφορά. Είναι συχνά η ηλεκτρική έκδοση ποδηλάτων, σκούτερ ή skateboard.Η βιομηχανία αναπτύσσεται ήδη γρήγορα, αλλά με την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών μηχανών σκούτερ της Ford από τον Νοέμβριο του 2018 για 40 εκατομμύρια δολάρια, είναι πιθανό ο κλάδος να πετάξει στα ύψη. Ο τομέας στο σύνολό του εκτιμάται ότι θα είναι αξίας 200-300 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030, σύμφωνα με την CB Insights.Για να ξεκινήσετε και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα χρειαστείτε πλήρη γνώση της τεχνολογίας που εξουσιοδοτεί τα ηλεκτρονικά οχήματα. Η Frost & Sullivan προβλέπει 150 νέα οχήματα μικρής εμβέλειας που θα κυκλοφορούν μέχρι το 2020. Ορισμένα από αυτά τα σκούτερ βρίσκονται ήδη στους δρόμους. Οι υπάρχουσες νεοσύστατες εταιρείες είναι έτοιμες να κυριαρχήσουν στη βιομηχανία καθώς αυτή μεγαλώνει, με τα Bird και Lime να βρίσκονται πλέον σε περισσότερες από 100 πόλεις των ΗΠΑ και σε ένα σωρό χώρες στην Ευρώπη.


Υγεία
Η υγειονομική περίθαλψη έχει ήδη γίνει μια διαφοροποιημένη βιομηχανία, με μικρές επιχειρήσεις που προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες, κάτι που τα μεγάλα νοσοκομεία δεν είναι πάντα εξοπλισμένα να κάνουν. Και πολλά από αυτά τα νοσοκομεία δεν είναι πλέον κερδοφόρα, κάτι που τα οδηγεί δυστυχώς στο να κλείνουν.
Oι ΗΠΑ δαπανούν κάθε χρόνο 3.3 τρισεκατομμύρια δολάρια για την υγειονομική περίθαλψη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά στον τομέα της υγείας, όπως ανασφάλιστοι ασθενείς και προσιτές υπηρεσίες.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της υγείας, εστιάζουν στους πιο καυτούς κλάδους: βιοτεχνολογία, διαχείριση δεδομένων για την υγεία και εξατομικευμένη υγεία. Η ζήτηση για αυτές τις επιχειρήσεις αυξάνονται επίσης. Τα αποθέματα υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκαν κατά 185% τα τελευταία 10 χρόνια και το ένα τέταρτο των επιχειρηματικών κεφαλαίων έχουν μεταφερθεί σε επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης. Είναι ο μόνος κλάδος με τις περισσότερες επενδύσεις στην τεχνολογία και παρομοίως η υγειονομική περίθαλψη απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες.


Φορτηγά τροφών
Τα τροχοφόρα φορτηγά, ότι πιο σύγχρονο και πιο κοντά στους hipsters, θα δουν ακόμα περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να ενταχθούν στους στόλους τους τα επόμενα χρόνια. Είναι ήδη μια βιομηχανία 800 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται να αυξηθεί κατά 20% το 2019.Οι επιχειρήσεις αυτές είναι ευκολότερες, φθηνότερες και λιγότερο επικίνδυνες από ό, τι ένα κατάστημα τούβλων και κονιαμάτων, καθιστώντας τες ιδανικές για επιχειρηματίες με λιγότερα κεφάλαια.Για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση φορτηγών τροφίμων, θα χρειαστείτε ειδικές επιχειρηματικές άδειες, οδηγίες και θα πρέπει να ακολουθήσετε τα πρότυπα συμμόρφωσης με την ασφάλεια.


Personal trainers
Το να είσαι προσωπικός εκπαιδευτής σημαίνει να κάνεις branding τον εαυτό σου ως επιχείρηση και να κερδίσεις τους σωστούς πελάτες. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε αφού μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να ξεκινήσετε αμέσως.
Μεταξύ των παραδοσιακών γυμναστηρίων, των fitness clubs και των προσωπικών γυμναστών, η γυμναστική είναι μια βιομηχανία 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, ο αριθμός των προπονητών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 10% έως το 2026.Θα χρειαστεί εξοπλισμός, εμπειρογνωμοσύνη, και κάποιοι πελάτες για να ξεκινήσετε. Η επιχείρησή σας μπορεί να είναι κερδοφόρα ακόμα και αν έχει έναν μόνο υπάλληλο. Για να πάτε ένα επίπεδο πιο πάνω, προσφέρετε δεδομένα απόδοσης και χρησιμοποιήστε τα social media εντατικά για να βρείτε νέους πελάτες.


Λιανικό εμπόριο
Το λιανικό εμπόριο των καταναλωτών, το οποίο περιλαμβάνει τόσο διαδικτυακές όσο και φυσικές αγορές, αυξάνεται διαρκώς. Τα καταστήματα εξακολουθούν να αποτελούν το 90% των εσόδων λιανικής.
Για τον ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης, η έναρξη στο διαδίκτυο θα μπορούσε να είναι πιο προσιτή και θα υπήρχε μικρότερος κίνδυνος.
Αλλά ξεκινώντας μια μικρή επιχείρηση λιανικής πώλησης δεν σημαίνει ότι θα κάνετε κέρδος αμέσως. Σύμφωνα με την Fundera, τα περιθώρια καθαρού κέρδους για καταστήματα λιανικής είναι κατά μέσο όρο 2,61%, χαμηλότερα από τις περισσότερες βιομηχανίες.


Εξατομικευμένη διατροφή
Δεκάδες μόδες διατροφής έχουν έρθει και φύγει, προκαλώντας συχνά σύγχυση στους καταναλωτές. Η εξατομικευμένη διατροφή, ωστόσο, εξυπηρετεί κάθε μεμονωμένο καταναλωτή.
Μια μελέτη δείχνει ότι 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε γενετικές εξετάσεις υπό τη μία ή την άλλη μορφή, καθιστώντας τα δεδομένα για την υγεία πιο περιεκτικά από ποτέ. Η διατροφή είναι γνωστό ότι εμποδίζει (ή μειώνει τον κίνδυνο για) δεκάδες ασθένειες, από καρδιακές παθήσεις έως διαβήτη.
Για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με εξατομικευμένη διατροφή, θα χρειαστείτε ένα υπόβαθρο ή πτυχίο στη διατροφολογία, την ανθρώπινη βιολογία, τη φυσιολογία της άσκησης ή/και τη συμπεριφορική ψυχολογία.

Πηγή: Business Insider

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: